Bahçe Mobilyası için Uygun Kumaş Seçimi

Bahçe Mobilyası için Uygun Kumaş Seçimi

Bahçe masa sandalye takımı, şezlong, minder, armut ve şemsiyeler dış mekan mobilyalarının başında gelir. Açık hava aktiviteleri yapmak ve dinlenmek amacıyla bir köşe oluşturmak için oturma grubunun rahatlığı ve dayanıklılığı oldukça önemlidir. Önemli olan bir başka konu ise dış mekan mobilyalarında kullanılan kumaşlardır. Güzel bahçe sandalyeleri, koltukları ve minderlerinde ilk göze çarpan dekorasyona uyum sağlayan şık kumaş çeşitleridir.  Uyumlu bahçe minderleri ve armutları ise tüm mobilyalarınızı yeni gösterir, aynı zamanda dekorasyon stilinizi ortaya çıkarır. Dış mekan kumaş çeşitleri boyut, renk ve tasarım açısından pek çok seçeneğe sahiptir. Bu nedenle ihtiyaçlarınıza cevap veren ve mobilyalarınızı olduğundan daha şık gösteren dış mekan kumaşlarını rahatlıkla seçebilirsiniz.

Dış Mekanlara Uygun Kumaş Çeşitleri

Koltuk, minder, şemsiye ya da şezlong kumaşı fark etmeksizin dış mekan için hazırlanan tüm kumaş modelleri hava koşullarına uyum sağlayan farklı özelliklerle donatılır. Ayrıca oturma alanını bahçenizin merkezi haline getiren renkli ve göz alıcı tasarımlardan rahat bir atmosfer yaratmak için sade renklere kadar seçenekler mevcuttur. Dört mevsim hava koşullarına dayanıklı, su geçirmez dış mekan kumaş çeşitleri şunlardır:

  • İmperteks 600 denye: Çok amaçlı kullanım sunan kumaşlardan biri olan 600 denye kalınlığa sahiptir. Su itici özelliği ile öne çıkan bu kumaş pek çok renkte tasarlanır ve dış mekan minderi, sandalye ve koltuk kumaşı olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • İmperteks 630 denye: 600 denyeye göre daha kalındır ve %100 polyester olduğu için oldukça dayanıklıdır. Su ve leke itici özelliği ile uzun kullanım avantajına sahiptir. Dijital baskı yapılabildiği için renk ve desen seçiminizde geniş bir yelpaze sunar. Bahçe mobilyalarının tamamında kullanabilirsiniz.
  • Pilsa: Pilsa bahçe mobilyalarınızı koruyabilmeniz için üretilen kumaşlardan biridir. PE branda olarak da bilinen bu kumaş, UV koruması, hava ve su geçirmezliği ile sık tercih edilen dış mekan kumaşıdır.
  • Branda kumaş çeşitleri: PVC branda kumaş 1100 denye kalınlığa sahiptir ve havuz, kış bahçesi, balkon kapama ve tente olarak kullanılır. Farklı ebatlarda üretildiğinden alanlarınıza göre seçim yapmanız mümkündür.
  • Mika çeşitleri: Cam gibi şeffaf bir kumaş çeşidi olan mika, %100 PVC malzemeden üretilir. Bu kumaş da dış mekan mobilyaları ve eşyaları korumak için tasarlanır. Ancak şeffaflığı sayesinde şık mobilyalarınızı korurken sergilemenize izin verir.

Bahçe Mobilyası Kumaşlarının Özellikleri Nelerdir?

Bahçe mobilyaları, özellikle sandalye, şezlong, minder ve koltuk gibi doğrudan temas edebileceğiniz mobilyalarda en önemli şey kumaştır. Çünkü sert ve pürüzlü yüzeyler tahrişe sebep olabilir, terletebilir ve konforunuzu bozabilir. Bununla birlikte ıslandığında ise günlerce kurumayan bir kumaş olduğundan solabilir, çürüyebilir ve çabuk deforme olabilir. Bu nedenle bahçede kullanılan koltuk kumaşları, iç mekan kumaşlarına göre farklı özelliklere sahiptir. Dolayısıyla polyester ile güçlendirilenler dışında pamuk içerikli kumaşlar dış mekan için pek de uygun değildir. Bahçe mobilyası kumaşlarında bulunan özellikler ise şöyledir:

  • Dış mekan koltuk kumaşı başta olmak üzere bahçe mobilyası kumaşları su ve leke itici özelliklere sahiptir. Bu sayede nem kaynaklı deformasyonlar meydana gelmez.
  • UV korumalı bahçe minder kumaş çeşitleri solmaya karşı dirençlidir.
  • Yoğun hava koşullarında da kullanılmak için üretildiklerinden yırtılma, aşınma ve sökülmeye karşın dayanıklıdır.
  • Hava geçiren dış mekan kumaşları terleme yapmaz ve konfor sunar.
  • Şık tasarımlar mevcuttur, bu sayede modern ve retro dekorasyonlara uyum sağlar.

Bahçe Mobilyası için Kumaş Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru dış mekan kumaşını seçerken bahçe mobilyası kumaşının özelliklerine bakmak gerekir. Bahçe mobilyası kumaş seçimlerinde dayanıklılık kadar göz alıcı olması ve oluşturulmak istenen konsepte uyum sağlaması da oldukça önemlidir. Armut, yer minderi, oturma grubu minderi kumaşları leke ve su itici özelliğe sahip olmalıdır. Bununla birlikte bahçede kullanılan minderler için kumaş seçerken su ve UV direnci, aynı zamanda desen ve renk uyumuna bakılmalıdır. Çok desenli mobilyalarınıza uyum sağlaması açısından nötr renkleri değerlendirebilir ya da sade renklerde mobilyalarınızı hareketlendirmek için desenli kumaşlara göz atabilirsiniz. Bahçe mobilyası seçiminde diğer önemli nokta ise fiyattır. Siz de dış mekan mobilyalarını için dayanıklı kumaşlar arasında seçim yapmak istiyorsanız lukskumas.com sayesinde bütçe dostu fiyat aralıkları ve geniş kumaş yelpazesinden yaralanabilirsiniz.