Güneşlik (Gölgelik) Kumaş Nedir? Nerede Kullanılır?

Güneşlik (Gölgelik) Kumaş Nedir? Nerede Kullanılır?

Gölgelik Kumaş Nerede Kullanılır?

Günümüzde gölgelik kumaş ya da güneşlik kumaş olarak adlandırılan bu kumaş türü, iş yerlerinde ve evlerde, güneşin olumsuz etkilerinden korunmak, ışık miktarını düzenlemek ve de sıcaklık kontrolünü sağlamak için çok önemlidir. Özellikle büyük ölçekli camlarda ve pencerelerde güneşin etkilerinden korunmak isteyen ofisler, çalışanlarının iş performansını arttırmak adına kontrolsüz giren güneş ışınlarından güneşlik kumaş ile korunabilmektedir. Yüksek kalitede ve yüksek performansta hazırlanan güneşlik kumaş özellikle tekstil sektöründe çok ilgi görmektedir.

İş yerlerinin yanı sıra konut alanlarında da modern özelliklere sahip gölgelik kumaş kullanımı bulunmaktadır. Gerek dış mekân gerekse iç mekanlarda güneş ışınlarından korunmayı amaçlayan ve bu konuda ciddi konfor alanı oluşturan güneşlik kumaş, temiz hava ve de manzaradan uzak kalmadan ortamın keyfini çıkartma konusunda mümkünlük sağlamaktadır.

Güneşlik kumaş kullanmanın avantajları nelerdir?

Günümüzde güneş ışınlarının geliş açısının ve miktarının dünya üzerinde artış gösterdiği ve güneş ışınlarının olumsuz etkilerinin arttığı bu dönemde güneş ışınlarına maruz kalınan sürenin ve miktarın kontrol altına alınması büyük bir önem arz etmektedir. Bu doğrultuda güneşlik kumaş ya da diğer adı ile gölgelik kumaş kullanmanın şu avantajları bulunmaktadır:

  • Doğrudan güneş ışığına olan teması keser.
  • Çalışma performansının düşüşünü engeller.
  • Ortamdan yararlanımın düşmesine engel olur.
  • Isı ve sıcaklık ayarlamasının kontrol edilmesini sağlar.
  • Keyifli sosyal alanların oluşturulmasını sağlar.

Bu ve bunun gibi özelliklere sahip olması güneşlik ya da diğer adı ile gölgelik kumaşların sıkça tekstil sektöründe talep edilmesini sağlamaktadır.

Güneşlik Kumaş Nerede Kullanım Alanı Bulur?

Günümüzde güneşlik kumaş ya da gölgelik kumaş çokça rağbet gören kumaş türlerinden biridir. Aynı kadife kumaşlar gibi tekstil sektörünün incisi gibidir. Bu doğrultuda günümüzde güneşlik perde, tente ya da şemsiye gibi ürünlerde güneşlik kumaş kullanılmakta ve çok sayıda faydası gündelik yaşama konfor alanı oluşturmaktadır.