Kadife Kumaşlar Ne İşe Yarar? Nerede Tercih Edilir?

Kadife Kumaşlar Ne İşe Yarar? Nerede Tercih Edilir?

Kadife kumaş, çift kumaş özelliğinde olup, özel tezgâh üzerinde dokunur ardından kadife iplikler bir ekstra set şeklinde çözgü ipliğinden oluşturulur. Kesik uçları ise yüzeyde kümeler meydana getirir ve bu kümeler eşit yükseklikte kesildiği zaman yumuşak bir doku ortaya çıkar.

Kadife Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde çok sayıda kadife kumaş üretilmektedir. Bunlar; ipekli, sade pamuklu, naylon, mikrofiber, penne, kabartmalı ve de streç kadife kumaştır. Üretilmek istenen tekstil ürününe uygun olacak şekilde kadife kumaş türü seçilerek istenen ürün en iyi şekilde üretilebilmektedir.

Kadife Kumaşlar Ne İşe Yarar?

Özellikle kış mevsiminde gece kıyafeti olarak çok sık tercih edilen bu kumaşlar her yaşta insanın işine yaradığı için çok sevilmektedir.

  • Kadife kumaşlar dayanıklı ve. kolay kolay yıpranmaz.
  • Temizlik açısından uğraştırıcı değildir.
  • Şık görüntü sunar.
  • Döşeme kumaşı olarak çok rağbet görmektedir.
  • Hacimli, yumuşak ve de parlak görünümü vardır.
  • Konforlu bir kumaş türüdür.

Bu özellikleri sebebiyle geçmişten günümüze kadar olan süreçte kadife kumaş kendisine kullanım alanı bulmuştur.

Kadife Kumaşlar Nerede Tercih Edilir?

Günümüzde Türk giyim sektöründe kadife kumaş önemli bir yere sahiptir. Özellikle Bursa bölgesi, Bilecik ve Aydos bölgesinde kadife kumaşın en güzeli üretilmektedir. Kafide kumaş özellikle her yaştan insanın kullanımı için uygun olup kış mevsiminde daha sık tercih edilmektedir. Gece kıyafetlerinin ve abiye kıyafetlerin haricinde kadife kumaşlar, günlük spor aktivitelerinde de esnekliği ile tercih edilmektedir. Yumuşak yapısı ve parlak görünümü ile kadife kumaş sık tercih edilmektedir.