Minder Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Minder Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Minderler, iç ya da dış mekan fark etmeksizin tüm ambiyansı değiştirebilen dekorasyon ürünlerinden biridir. Çünkü minderler sadece konfor sunmak ya da rahat bir dinlenme alanı oluşturmak için değil, aynı zamanda motif ve renkleri sayesinde atmosfer ve oda konseptini tamamlamak için de belirleyicidir. Ev kanepelerinde ya da veranda, bahçe gibi dış ortamlarda kullandığınız minderleriniz için doğru kumaşı nasıl seçeceğinizi bilmek önemlidir. Özellikle kötü hava koşulları için üretilen kumaşlar pek çok malzemeden yapılır ve su iticilik,  UV koruması gibi özelliklere sahiptir. Bu nedenle hem iç hem de dış mekan minderleriniz için kumaş seçimi kafa karıştırıcı olabilir. İşte ev ve bahçe mobilyalarınız için minder kumaşı seçiminizi kolaylaştıracak püf noktalar.

Salon ve Oturma Grupları için Minder Kılıfı Kumaşları

Minderler yerleştirildikleri odaya sıcaklık katar. Yatakta, kanepede ve hatta bahçedeki minderler bile iç mekanınıza ekstra bir dokunuş kazandırabilir. Hem içeride hem dışarıda kullanabileceğiniz minder kumaşı modelleri mükemmel minderi elde etmeniz için ideal özelliklere sahiptir. Her zaman stilinize ya da dekorasyonunuza uygun bir minder kılıfı ya da dilediğiniz boyutta minder bulamayabilirsiniz. Bu nedenle arasından seçim yapabileceğiniz onlarca kumaş sayesinde hem rahat hem de ideal boyutta ve desende minderler yapabilirsiniz. Minder kılıfı için tasarlanan kumaşlar döşemelik seçenekler başta olmak üzere kadife, şönil, şönil akrilik, keten, duck, dijital baskılı kumaş modellerdir. Hemen her tür kumaştan minder yapmak mümkündür.

Dış Mekan Minder Kumaşlarının Özellikleri

Aileniz için bir dış mekan alanı yaratırken şıklık ve rahatlık en önemli önceliklerdir ve dış mekan minderlerinizin her iki gereksinimi de karşılaması gerekir. İster soğuk bir içecek eşliğinde bir arkadaşınızla güzel bir sohbetin keyfini çıkarın, ister sandalyede güneşlenirken kitap okuyun ya da öğleden sonra şezlonga uzanın; tüm bu aktivitelerde en önemli şey konfordur. Ancak, ferforje veya hasır üzerinde uzanmak o kadar rahat değildir. Bu nedenle bahçe mobilyalarınız için minderler mükemmel ürünlerdir. Ayrıca terasınıza veya bahçenize renk, konfor ve hoş bir detay eklemenin en iyi yoludur.


Dış mekan mobilyalarınızla birlikte gelen orijinal minderler birkaç yaz geçirmiş ve eskimiş olabilir ya da mevsimlerle birlikte dış mekanınızın tüm görünümünü değiştirmek isteyebilirsiniz. Sebep ne olursa olsun, dış mekan mobilyalarınızı yenilemenin en iyi yolu uygun kumaşlardan elde edilen minderleridir. Dış mekan minderleri pürüzsüz, su itici, UV korumasına sahip ve aşınmaya dirençlidir. Su itici minder kumaşı çeşitleri sayesinde hem konforlu bir dinlenme alanı oluşturabilir hem de uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsiniz.


Minder Kumaşı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurduğunuzda iç ya da dış mekan mobilyalarınız için minder kumaşı seçmek oldukça kolaydır. Söz konusu minderler olduğunda görsellik her zaman ön plandadır. Fakat rahatlık açısından da ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır. Tüm mekanlara sonradan eklenen ve anında konforu artırarak yeni bir dokunuş kazandıran bu ürünler, pratik bir şekilde değiştirilebildiği için son derece kullanışlıdır. Minder kılıfı seçim konusunda yardımcı olabilecek püf noktalar ise şöyledir:

  • Dış mekan minderleri için yumuşak ama güçlü bir kumaşa ihtiyacınız vardır. Su ve rüzgar geçirmezlik, UV koruması, dayanıklılık açık hava mobilyalarında kullanılan minder kılıflarında aranması gereken özelliklerin başında gelir.
  • Aynı zamanda geniş renk ve tasarım seçeneğine sahip olmanız dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olur.
  • İç mekanlarda kullanılacak minderler için kumaş seçimlerinde ise mevsimi göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.
  • Kış ayları için kadife ve şönil kumaşlar, yaz ayları için ise keten, polyester ve pamuklu kumaşlar seçebilirsiniz.
  • Minder kılıfı kumaşı modelleri renk ve desen açısından geniş bir yelpazede sunulduğundan konseptinizi ve dekorasyon stilinizi de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Siz de iç ve dış mekanlarınızın dekorasyonunu değiştirmek ya da oturma gruplarınızın konforunu artırmak isterseniz Lüks Kumaş'ın sunduğu minder kumaşlarına göz atabilirsiniz.