Su Geçirmez Kumaş Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Su Geçirmez Kumaş Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Su itici özelliğe sahip olan su itici kumaş, su ile temas etme ve ıslanma durumuna karşı direnç gösterebilen terbiye edilmiş olan kumaşlardır. Su itici kumaşlar, maddenin akış yönünü durdurmak ve onu farklı yöne doğru ilerletecek şekilde tepki gösterir. Tekstil kumaşlarında su geçirmezlik niteliği aşağıdaki 2 yöntem ile kazandırılmaktadır:

  1. ·         Kumaşın görünümünü hiçbir şekilde değiştirmeksizin, kumaşa nem itici özellik kazandırılması sağlanır. Bu teknik ile elyaf içine ve üstüne, kimyasal maddeler, yağ asidi ya da mum benzeri su itici maddeler uygulanır.
  2. ·        Hiç su geçirmez özellikte olan kumaşlar ise kumaşın naylon, kauçuk benzeri su geçirmez özellikte madde ile kaplanması oluşturulur.

Günümüz tekstil ürünlerinde su itici özellik kazandırılmış kumaşların çok geniş kullanım alanları bulunmaktadır. Bu doğrultuda su itici kumaşlar başta;

  • Dış Mekan Kumaşları
  • Döşemelik Kumaşlar
  • Brandalar ve Gölgelikler     

şeklinde çok geniş kullanım alanlarına sahiptir.

Dış mekân su geçirmez kumaş, günümüz dış mekân ürünlerinde kullanılan ve çok etkili kumaş türünden bir tanesidir. Dış mekân mobilyalarında ya da dış mekânda kalacak olan ürünlerde su ile temastan etkilenmiyor oluşu bu ürünlerin popülerliğini arttırmaktadır. Günümüzde bahçe mobilyalarında ve dekorasyon ürünlerinde özellikle waterproof kumaş özelliği aranmakta bu özelliğe sahip olan ürünler alım aşamasında cazip hale gelmektedir. Bu doğrultuda dış mekân su geçirmez kumaş ihtiyacınız için Lüks Kumaş markamızı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Waterproof Kumaş Nasıl Seçilir?

Su geçirmez kumaş bazı yerlerde İngilizce haliyle waterproof kumaş olarak da adlandırılabilmektedir. Ancak waterproof kumaş ile yine su geçirmez kumaş ifade edilmektedir. Bu doğrultuda su geçirmez kumaş tercih ederken, tercihi etkileyebilecek önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek ihtiyaca uygun su geçirmez kumaş rahatlıkla bulunabilmektedir. İşte kumaş seçiminde dikkate alınması gereken noktalar:

·        Kumaşın hangi alanda kullanılacağı netleştirilmelidir. Döşeme üzerinde mi yoksa başka bir malzeme üzerinde mi olduğu karar verilmiş olmalı ya da kumaş alınacak yetkiliden destek alınmalıdır. Ne ölçüde bir kumaşa ihtiyaç olduğu aşağı yukarı belirlenmelidir. Bütçe planlaması yapılmalıdır.

·        Kullanılacak alanın ne kadar su ile teması olacağı üzerine bilgi sahibi olunmalıdır. Waterproof özellikli kumaşlar su itici özelliğe sahip olsa da belli bir sıvı teması sonrasında nadiren de olsa su geçirme özelliği yetersiz kalabilmektedir. Özellikle dış mekân ürünlerinde dış mekânın ne kadar yağmur alacağı da göz önüne alınmalıdır.

Örneğin; su geçirmez minder kumaşı için kumaş arıyorsunuz. Bu doğrultuda Lüks Kumaş olarak bünyemizde yer alan birbirinden güzel renklere sahip döşemelik kumaşlardan hoşunuza giden bir kumaş ile minderlerinizin su geçirmez, yıkanabilir, kolay temizlenebilir özelliğe sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Lüks kumaş bünyesinde yer alan döşemelik kumaşlar minder haricinde kırlent, örtü, çanta, runner, supla, Amerikan servisi gibi farklı kullanım alanları olmak üzere çok sayıda dekorasyon ürününde kullanım imkânı bulmaktadır.

 

Su geçirmez kumaş fiyatları nedir?

Su geçirmez kumaş fiyatları da yine diğer kumaş fiyatları gibi metre üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Bu doğrultuda ihtiyaca yönelik uzunlukta kumaş alımı doğru bütçeyi ortaya çıkartmak için önemli olmaktadır. Tekstil sektöründe su geçirmez kumaş fiyatları kumaşın özelliğine göre değişkenlik göstermektedir. Lüks Kumaş bünyesinde satılan su geçirmez kumaş fiyatları kampanyalı fiyatlar ile sizlere sunulduğu için daha uygun fiyatlarda karşınıza çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra Lüks Kumaş bünyesinde yer alan ve yüksek kalite kumaşların yer aldığı outlet kumaş bölümümüzden ihtiyacınıza yönelik kumaşlara bakabilir, istediğiniz kumaşları metre metre satın alabilirsiniz. Outlet kumaş bölümünde yer alan kumaşlar da yine bütçe dostu yüksek kaliteye sahip kumaşlarımızdan oluşmakta olup özelliklerine göre açıklamaları bulunmaktadır. Bu doğrultuda bu kategoride döşemelik, saten, pamuklu çok sayıda özellikte kumaş türü yer almaktadır. İstediğiniz outlet kumaş için açıklamalar kısmından bilgi sahibi olabilir daha fazla detay için bizimle de iletişime geçebilirsiniz.

Her zaman en iyi kumaşları sizlerin kullanımına sunduğumuz Lüks Kumaş markamız ile İhtiyacınız olan kumaşlara en uygun fiyat aralıklarında sahip olabilirsiniz. Kumaşlarımızı incelemek için sitemize bakabilir, bize sor kısmımızdan ise aklınızdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz.